Poznajemy, gotujemy i smakujemy dzikie rośliny

10 maja odbył się warsztat etnobotaniczny w Zespole Szkół Przyrodniczo-Technicznych w Międzyświeciu(woj. śląskie). Warsztaty poprowadził Karol Szurdak – etnobotanik, biolog i farmaceuta.

 

IMG_4025

IMG_4027

 

 

 

 

 

 

 

Podczas zajęć terenowych uczestnicy poznali dzikie rośliny rosnące na obszarach rolniczych, ich właściwości i możliwości praktycznego wykorzystania.

Następnie odbyło się wspólne gotowanie zebranych okazów i degustacja przygotowanych potraw. Kolejne warsztaty odbędą się w szkołach rolniczych w Głubczycach, Nawojowej i w Rzeszowie, które biorą udział w projekcie „Święto Drzewa – wśród pól”.

Zobacz fotorelację z warsztatów.

Ten wpis umieszczono w kategorii Bez kategorii. Zarówno komentarze jak i trackbacki są aktualnie wyłączone
  • Polub nas na Facebook

    Facebook Pagelike Widget